Reinigen en opladen

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Hier de meest gebruikte methodes om edelstenen en orgonite producten te reinigen en op te laden.

Door het minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas), wordt de natuurlijke energie weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om het op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht!

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. De licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van (fel) zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Voor veel stenen geldt echter dat ze beter niet in het zonlicht opgeladen kunnen worden omdat ze dan verkleuren!

Een steen kan op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt (bergkristal kan heel goed onder stromend water gehouden worden). Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie ook heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

Wil je extra góed reinigen & zuiveren gebruik dan vóór het opladen witte salie; het werkt erg krachtig en kan enorm opruimen, opluchten…
Edelstenen kunnen ook gereinigd én opgeladen worden door ze in een Meru piramide te plaatsen. Ze worden gemaakt bij Bhrugu Aranya, een ecologische Homa community, in de regio  van de Tatra Mountains in Zuid-Polen.

meru2     full23420313     witte_salie